22610 20975
Δαιδάλου 11, Λιβαδειά 32131
info@eratott.gr

Ανατολική Ρωμυλία – 6 ημέρες

Αναχώρηση 26/04,12/06
από 365€ / ανά άτομο

Φωτογραφίες

Πρόγραμμα

1η Ημέρα: Αθήνα-Μπόροβετς

Αναχώρηση για το Mπόροβετς με ενδιάμεσες στάσεις. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας, χτισμένο σε ένα καταπληκτικό φυσικό τοπίο, σε δάσος από έλατα. Δείπνο.

2η Ημέρα: Μπόροβετς-Σόφια-Μπουργκάς

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για τη Σόφια. Θα διανύσουμε μία όμορφη διαδρομή μέσα στο πράσινο βλέποντας όμορφες λίμνες και ποτάμια.

Στη Σόφια, θα πραγματοποιήσουμε ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο γνωρίζοντας την εκκλησία του Αλεξάντερ Νεύσκι, την Αγία Σοφία, το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, το Πάρκο με το καταπληκτικό θέατρο, το Προεδρικό Μέγαρο όπου μπορούμε να φωτογραφηθούμε με τους φρουρούς του, την Ροτόντα του Αγίου Γεωργίου και φυσικά θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στο κέντρο της πόλης στον πεζόδρομο για βόλτα στα μαγαζιά και να πιούμε ένα καφεδάκι.

Αργότερα αναχωρούμε για το Μπουργκάς. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, ελεύθερος χρόνος.Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η Ημέρα: Μπουργκάς-Σωζόπολη-Μεσημβρία

Πρόγευμα. Σήμερα έχουμε ραντεβού με την ιστορία μας, αλλά και με την ομορφιά της φύσης στην Μαύρη Θάλασσα, στις πόλεις που ίδρυσαν οι πρόγονοι μας. Η πρώτη επίσκεψη μας λοιπόν είναι στη Σωζόπολη.
Εκεί, θα ακούσουμε τα περισσότερα Ελληνικά, διότι οι 5000 κάτοικοι της είναι Ελληνικής καταγωγής. Θα δούμε τα σπίτια, τις εκκλησίες, το τοπίο και θα αισθανθούμε μια γλυκιά νοσταλγία, όταν μάθουμε όλη την ιστορία της πόλης και των νησιών απέναντι. Έχουμε να πούμε πολλά για αυτά τα μέρη και θα τα λέμε στον τόπο τους.
Αφού, εξερευνήσουμε την Σωζόπολη, θα πάρουμε τον δρόμο για το Μπουργκάς, την Πατρίδα του μεγάλου μας ποιητή Κώστα Βάρναλη. Θα έχουμε χρόνο για βόλτα στο μεγάλο παραθαλάσσιο πάρκο, ατενίζοντας την Μαύρη Θάλασσα και βόλτα στον εμπορικό πεζόδρομο όπου είναι και το κέντρο της πόλης. Αφήνοντας πίσω μας το Μπουργκάς φτάνουμε στην χερσόνησο της Μεσημβρίας – Νεσέμπαρ σήμερα, το πρώτο που θα θαυμάσουμε είναι η φοβερή, για την εποχή, οχύρωση της. Θα μιλήσουμε για την ιστορία της, αφού κάνουμε βόλτα στα αξιοθέατα και θα έχουμε αρκετό χρόνο ελεύθερο. Επίσης, υπάρχουν παρά πολλά μαγαζιά με αναμνηστικά, ασημικά και διάφορα μικρά δωράκια. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και Διανυκτέρευση.

4η Ημέρα: Μπουργκάς-Μονή Αλατζά-Βάρνα

Μετά το πρωινό, θα κατευθυνθούμε προς την Βάρνα, περνώντας μια εξαιρετική διαδρομή μέσα στο πράσινο και έχοντας πάντα δίπλα μας την Μαύρη Θάλασσα. Θα διασχίσουμε την Βάρνα μέσα από το κέντρο της και θα συνεχίσουμε το δρόμο μας, θαυμάζοντας τις χρυσές ακτές-όπως λέγονται- μέχρι να φτάσουμε στο Μοναστήρι Αλατζά. Ένα Μοναστήρι του 5ου αιώνα λαξευμένο όλο μέσα στον βράχο. Μετά την επίσκεψη και το προσκύνημα θα επιστρέψουμε στην Βάρνα και θα επισκεφτούμε το 2ο μεγαλύτερο παραθαλάσσιο πάρκο της Ευρώπης σε έκταση 400 στρεμμάτων. Εκεί, υπάρχουν μουσεία, όπως το ναυτικό με ένα ολόκληρο πολεμικό πλοίο στο πλάι του, θέατρα καφετέριες, ενυδρείο με καφετερία, και το μοναδικό στα Βαλκάνια “Δελφινάριο’’, όπου με ένα εισιτήριο όσοι θέλουμε, μπορούμε να παρακολουθήσουμε ένα μοναδικό πρόγραμμα με επιδείξεις Δελφινιών. Θα επισκεφτούμε επίσης και την κεντρική πλατεία με το δραματικό θέατρο, την όπερα και τον πεζόδρομο όπου θα έχουμε χρόνο στα πανέμορφα μαγαζιά για φαγητό.
Τέλος, θα δούμε την Μητρόπολη-Κοίμηση Της Θεοτόκου-μια σημαντική εκκλησία του 1866. Αμέσως μετά παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής για να ξεκουραστούμε στο ξενοδοχείο μας. Ελεύθερος χρόνος. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η Ημέρα: Μπουργκάς-Αγχίαλος (Μ.Αγ.Γεωργίου-Φιλιππούπολη-Μπόροβετς)

Μετά το πρωινό μας, θα αναχωρήσουμε από την πανέμορφη Ακτή Ηλίου. Θα μπούμε στην Αγχίαλο (Πομόριε σήμερα) να γνωρίσουμε και να προσκυνήσουμε το μοναστήρι του Αγ. Γεωργίου, το οποίο είναι από τους Έλληνες που ήταν εγκατεστημένοι εκεί.
Συνεχίζουμε για την κοσμοπολίτισσα Φιλιππούπολη όπου εκεί θα γνωρίσουμε την πρώην πρωτεύουσα της Ανατολικής Ρωμυλίας και το πρώτο που θα δούμε είναι ο ποταμός Έβρος (Μαρίτσα στα Βουλγάρικα).
Θα περπατήσουμε στον μεγάλο πεζόδρομο, όπου εκτός από τα παλιά Ελληνικά Αρχοντικά, μπορούμε να δούμε, το άγαλμα του Φιλίππου, το τέμενος Τζουμαγιά, το Ρωμαϊκό Στάδιο, το αρχοντικό του Αργύρη Κουγιουμτζόγλου και το σπίτι του Γεωργιάδη, το πρώτο φαρμακείο της Φιλιππούπολης του 19ου αιώνα, φυσικά από Έλληνα Φαρμακοποιό της εποχής. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτα, φαγητό ή καφέ και μη ξεχάσουμε τις διάσημες κρέμες από Τριαντάφυλλο στο τοπικό πρατήριο του εργοστασίου.
Από την Φιλιππούπολη, θα μεταφερθούμε στο ξενοδοχείο μας στο Μπόροβετς. Δείπνο και Διανυκτέρευση.

6η Ημέρα: Μπόροβετς-Σαντάνσκι-Αθήνα

Αφού πάρουμε το πρωινό μας αποχαιρετάμε αυτό το μοναδικό ελατόδασος με ένα πέρασμα από το Σαντάνσκι, την Πατρίδα του Σπάρτακου όπως λένε οι ντόπιοι. Το Σαντάνσκι σήμερα φημίζεται για τα ζεστά ιαματικά νερά του, για το κλίμα και την καλή αγορά του. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα στον πεζόδρομο και ψώνια αναμνηστικά. Μετά την επίσκεψη συνεχίζουμε τον δρόμο μας για την επιστροφή και άφιξη αργά το απόγευμα στην Αθήνα.

Πληροφορίες

Περιλαμβάνονται

  • Μεταφορές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν της εταιρίας Panolympia.
  • 5 διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*(1 Μπόροβετς, 4 Μπουργκάς).
  • Ημιδιατροφή καθημερινά.
  • Εκδρομές/περιηγήσεις βάσει προγράμματος.
  • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του συνεργαζόμενου γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική ασφάλιση έως 75 ετών.

Περιλαμβάνονται

  • Είσοδοι σε μουσεία, αξιοθέατα, ποτά στα γεύματα.
  • Ό,τι αναφέρεται ως προτεινόμενο ή προαιρετικό.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Διαμονή στα ξενοδοχεία ή παρόμοια:
Μπόροβετς: Lion Hotel 4*
Μπουργκάς: Burgas Hotel 4* (η διαμονή ενδέχεται να πραγματοποιηθεί και στην Ακτή Ηλίου/Μεσημβρία).