22610 20975
Δαιδάλου 11, Λιβαδειά 32131
info@eratott.gr
Image Alt

Τσεχία

Τσεχία

Φωλιασμένη στο κέντρο της Ευρώπης, η Δημοκρατία της Τσεχίας είναι μια χώρα, η οποία έχει αφήσει το δικό της αποτύπωμα στην Ιστορία. Κατοικημένη εδώ και χιλιάδες χρόνια, το έδαφος της αποτελείται από κάστρα, μεσαιωνικές πόλεις, όμορφα βουνά, αρχαία ερείπια και οινοποιεία παγκοσμίου φήμης. Η Τσεχία κάθε χρόνο φιλοξενεί όλο και περισσότερους επισκέπτες. Μία χώρα με τα περισσότερα φυσικά τοπία άγριας ομορφιάς, σε αυτό το κομμάτι της Ευρώπης.

Πράγα

Πρωτεύουσα της Τσεχίας και η μεγαλύτερη πόλη της χώρας, χτισμένη στον ποταμό Μολδάβα στην κεντρική Βοημία, αποκαλείται ως «η χρυσή πόλη» και «μητέρα πόλεων». Το 1992 η UNESCO κατατάσσει το ιστορικό κέντρο της Πράγας στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς.

Η Γέφυρα του Καρόλου, το επιβλητικό κάστρο της Πράγας, το Αστρονομικό Ρολόι και η Εβραϊκή συνοικία Γιόζεζοφ είναι ορισμένα από τα πιο σημαντικά σημεία της πόλης, όπου συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των ταξιδιωτών. Θαυμάστε τις χορευτικές φιγούρες ενός σύγχρονου κτιρίου στο κέντρο της πόλης ονομαζόμενο ᾽᾽ το Σπίτι που Χορεύει᾽᾽ και απολαύστε γαστρονομικές δημιουργίες σε συνδυασμό με μπύρα Τσέχικης υπογραφής.